Ayıcık Pasta

 Pastacı Kreması Tarifi
600 ML Süt
80 Gram Şeker
1/2 Vanilya Çubuğu
80 Gram Yumurta Sarısı
30 Gram Un
20 Gram Buğday Nişastası
20 Gram Tereyağı
Pandispanya Tarifi 
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un
1 fiske tuz
Pastacı Kreması Yapalım :

Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını (40 g) ayrı bir kasede karışım açık sarı renk alıp şeker hafifçe eriyene dek çırpın.

Bu sırada sütü kalan şekerle (40 g) ocağa alın ve içerisine yarıya bölüp eklediğiniz vanilya çubuğuyla birlikte en kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bu karışımın kaynamamasına ve kabuk tutmamasına özen gösterin.

Çırpmış olduğunuz yumurta ve şekere elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını ekleyin. Yoğun bir karışım olabilir, çırpıcıyla iyice birleşip homojen bir karışım alana dek karıştırın. Bu noktada açık sarı renkli bir karışım elde etmiş olacaksınız.

Ocakta ısınmış olan sütten bir kepçeyle alarak bu karışıma yavaş yavaş yedirin ve ılımasını sağlayın. Sütün yarısını bu karışıma ekleyip ılıştırın.

Hızlıca değil, nazik bir şekilde karıştırıp homojen bir doku elde ettiğinize emin olun.

Ardından ocakta kalan süt bu karışımı yavaş yavaş ekleyin. Eklerken kesilmemesi için aynı zamanda bir spatulayla karıştırın.

Sürekli olarak spatulayla karıştırarak karışımı pişirmeye başlayın. Yüksek veya harlı ateşte olmaması, tüm karışımın dengeli pişmesi ve altının tutması için önemli. Bu aşamadan itibaren ocaktaki karışımdan gözünüzü ayırmayın.

Karışım yoğunlaşmaya başladıktan sonra daha hızlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alınca spatulayla kontrol edin, spatula üzerinde kalan harca parmakla çizgi atın. Akışkan değilse ve sabit kalabiliyorsa kıvamı olmuş demektir. Ardından ocaktan alın, hızlıca tereyağını ekleyin ve karıştırın.
 
Yayvan bir kalıba harcın tamamını dökün. Üstünün kabuk tutmaması için streç kağıtla harca değecek şekilde kaplayın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. En az 1 tercihen 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra kremanın yoğun bir kıvamı olacaktır. Mikser veya çırpıcıyla dokusu pürüzsüz olana dek çırpın. 
 
 Pandispanya Yapalım:

Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.

Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.

Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.

Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.

Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.

22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.

Not: Pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.

Ayıcık Pasta

Öncelikle pandispanyanızın arasına eklemek istediğiniz meyve veya şekerlemeleri yerleştirin. Kenarlardan ekstra pastacı kreması veya meyve/şekerleme akmamasına dikkat edin.

Pastanızın dışını kaplamak için Dr-Paste Şeker Hamuru Bebek Mavisini oklava yardımıyla açın. Açma işleminden önce elinizde yumuşatmayı unutmayın.

Pastanızın kenarlarında açıklık kalmayacak kadar açtıktan sonra, pastanızın üstüne yavaşça yerleştirin. 

Pasta ütüsü yardımıyla kenarların keskin olmasını sağlayın. Böylelikle daha düzgün bir görüntü elde edeceksiniz.

Üst kısımda yer alan yuvarlaklar için Dr-Paste Şeker Hamuru Beyaz kullanabilirsiniz. 

Farklı büyüklüklerde parçalar ayırın ve ayırdığınız parçaları yuvarlayın. 

Yuvarlaklarınızı biraz su yardımıyla pastanın üst tabanına sabitleyin.

Ayıcık figürleri için Dr-Paste Şeker Hamuru Kahverengi kullanabilirsiniz.

Dr-Paste Silikon Kalıp 3D Ayıcık ( 00787) kullanarak figürünüzü oluşturun. Kenarlarda oluşan hafif bozulmaları  Dr-Paste Modelleme Seti yardımıyla düzeltin.

Pastanın üstünde yer alan balon için Dr-Paste Şeker Hamuru Bebek Mavisi, Kahverengi ve Beyaz’ı kullanabilirsiniz.

Seçtiğiniz renk doğrultusunda hamurunuzu yuvarlayın.

Farklı renklerden oluşmasını istiyorsanız, orantılı bir şekilde diğer renklerden parçalar kesip yuvarlağa yerleştirebilirsiniz.

Beyaz kenarlıklar  için hamurunuzu ince açmaya özen gösterin. Üstüne yapacağınız süslemeyi uyumlu renklerden seçin.

Pastanın yanlarında yer alan bulutlar için dilerseniz metal kesici kullanabilir dilerseniz kendiniz şekil verebilirsiniz.

Tebrikler! Ayıcık Pasta’yı tamamladınız. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız veya tarif vermek istiyorsanız Instagram üzerinden @drpaste_ hesabından ya da iletisim@drpaste.com.tr mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.